Ubuntu Linux

Ez a blog az Ubuntu Linux operációs rendszerrel foglalkozik amely kifejezetten az "átlagos" felhasználók érdekeit szem előtt tartva van összeálítva. Gyártója a Canonical és bővebb értelemben a egész nyílt forrású közösség.

Letöltések

Powered by Ubuntu Linux

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

7digital (1) beta (1) canonical (2) css (1) desktop ubuntu (5) edgy (1) eyecandy (1) google (1) gutsy (1) help (1) heti hírek (1) install (1) intrepid (1) intro (3) jaunty (1) launchpad (1) lenovo (1) lvm (1) lynx (1) openoffice (1) open source (1) repository (1) ruthsarian (1) screencasts (1) security (1) server (1) shuttleworth (1) ssh (1) thinkpad (1) ubuntu (5) ubuntu one (1) unix (1) zenebolt (1)

színpadra!

2007.01.06. 20:40 azAttis

Linux kedvelő kispajtások itt az első bejegyzés. Nem is kezdhetném mással mint egy kis bemutatkozással. Sok éve mondhatom el magamról, hogy Linux user vagyok. Naná, hogy egy duális rendszerben éltem virtuális életem majd váltottam. A gépeimen közben megfordult már slackware, suse és centos összeállítás is. Mára viszont kizárólag Ubuntu-t használok szerveren és desktop-on egyaránt.

Összegyűjtöttem nagyon sok tapasztalatot azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet rendkívül olcsón szert tenni egy kitűnő operciós rendszerre és mi mindenre lehet használni, akár a szerver változatát, akár asztali rendszerként.

Megérhettük, hogy az Ubuntu Linux divatossá vált. Sokan kipróbálják. Sokan ki szeretnék próbálni. Az emberek szerezhetnek jobb, rosszabb tapasztalatot vele. Mitől függően? Egy fontos apróság.. sok múlik azon a fránya vason.

Ha új konfigurációt szerzel be vagy felújjítod a régit és úgy tervezed, hogy telepítesz rá Ubuntu-t, akkor győződj meg róla, hogy minden alkatrész teljesen Linux kompatíbilis-e? Egyszerűen keresd fel a gyártó oldalát és nézd meg hogy kínál-e meghajtót, támogatott-e Linux alatt az eszköz? Ha nem látod felsorolva a támogatott rendszerek között akkor egyszerűen ne vedd meg! Ezzel sok fejfájástól kíméled meg magad és meglátod nem is lesz olyan nehéz! Pár évvel ezelőtt ugyan a gyártók még nem igazán figyeltek erre de ma már szerencsére az igényesebbek kifejezetetten kiemelik.

Akik ismerkednek az ubuntu-val mindig kíváncsiak arra, hogy mit jelent a magyar füllel kissé furcsán hangzó szó: "emberiesség másokkal szemben". Egyszavas magyar megfelelőjéről nem tudok az előbbi is csak körülírás. Egy szellemiséget, viszonyulást jelent az élethez és minden közösséghez amelyben tartozunk. Távol eső helyen, Afrika subszaharai részén született meg, több nyelvben is élő szó. Egy Nagy Ember szavaival az ubuntu jelentése:

1 komment

Címkék: intro desktop ubuntu

A bejegyzés trackback címe:

https://ubuntu.blog.hu/api/trackback/id/tr4426577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balee · http://b2bonline.blog.hu 2007.01.07. 18:26:12

Hajrá! Meglátjuk mennyire lesz IT nyelven, mindenesetre "we keep an eye out" :)

B.
süti beállítások módosítása