Ubuntu Linux

Ez a blog az Ubuntu Linux operációs rendszerrel foglalkozik amely kifejezetten az "átlagos" felhasználók érdekeit szem előtt tartva van összeálítva. Gyártója a Canonical és bővebb értelemben a egész nyílt forrású közösség.

Letöltések

Powered by Ubuntu Linux

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

7digital (1) beta (1) canonical (2) css (1) desktop ubuntu (5) edgy (1) eyecandy (1) google (1) gutsy (1) help (1) heti hírek (1) install (1) intrepid (1) intro (3) jaunty (1) launchpad (1) lenovo (1) lvm (1) lynx (1) openoffice (1) open source (1) repository (1) ruthsarian (1) screencasts (1) security (1) server (1) shuttleworth (1) ssh (1) thinkpad (1) ubuntu (5) ubuntu one (1) unix (1) zenebolt (1)
Nahát ha tetszett az előző postomban fityegő ablakok látványa és hirtelen rádöbbentél, hogy ebből talán használható munkakörnyezeted is lehet akkor le kell, hogy lombozzalak. Iszonyatos meló lesz :)

Először is le kell töltened (pl. innen az oldalsávból) a telepítő cd-t. Kiírod, majd kijelölsz magadnak kb. 2-3 óra szabadidőt amikor senki nem zavar. Mielőtt bármit teszel készíts egy biztonsági másolat a file-jaidról. Utána indítsd el a rendszert az imént kiírt cd-ről. A telepítő lemez egyben live cd azaz rögtön kipróbálhatod, hogy menni fog-e a dolog. Ha nem live cd-t szeretnél akkor látogass el ide és válassz egy a rendszerednek megfelelő alternate cd-t.

Szóval akkor nézz körül és ha úgy látod, hogy itt is ugyanúgy kattog az egér, akkor próbáld ki (az asztalon figyelő) a telepítést indító ikonon. Néhány döntést kell meghoznod. A legfontosabb, hogy most meghagyod-e az eddig használt rendszeredet vagy teljesen letörlöd. Ezt leszámítva válaszd az automatikus particionálást és várd meg amíg lefut.

Nézd meg ezt a segédletet és állíts be mindent ami kell. Ha törölted a lemezt állíts vissza mindent a biztonsági mentésből. Ha nem akkor ennyi.

A figyegő, átlátszó, ugráló szopó-nyaló ablakokhoz telepítsd fel a beryl nevű cuccot. Online segítséget sok helyen találsz. Értelmes emberek: itt, itt és 90%-ban itt is. Programismertetők, hasznos dolgok itt.

Kész vagy. Szokni kell, tanulni kell, szeretni kell, de könyen megy, gyorsan és lehet.

Kicsit testreszabva


Auchan-ban reswitchelt mac-esnek ajánlva :)

1 komment

Címkék: install help

A bejegyzés trackback címe:

https://ubuntu.blog.hu/api/trackback/id/tr1928374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asszem · http://olahandras.blog.hu 2007.01.15. 21:37:36

Hajrá! Nekem is fent van a laptopon, a Dapper volt az első disztró, amit igazán megszerettem, bár a wireless WPA titkosítást nem sikerült beállítani, és a GMA900 grafikus kártyám nemigen szerette a Berylt, sem a Compizt, azt eddig csak SuSe alatt sikerült életre lehelni. Aztán amikor kijött az Edgy, azzal már nem sikerült beállítani a wifit sehogy sem, történt egy kis gyors kitérő Fedora irányába, az pláne nem szerette a laptopot, lassú volt, mint a nyűg, úgyhogy most megint a Kubuntu van fenn, az Amarok miatt már megéri, de legtöbbször mégis XP-ben vagyok, mert itt megy a Google Picassa, a Defcon és az összes póker kliens, meg a drága pénzért vásárolt szoftver, ami a munkámhoz kell...:(

Sajnos sok évnek kell még eltelnie, amíg teljesen Microsoft-mentessé tehető a számítástechnika. Remélem a Vista komoly lépés lesz ez irányban :D
süti beállítások módosítása